Elke tweede zaterdag van juli

Featured

Wij zijn CO2 neutraal!

Beste Oldtimerdag deelnemer.

Wij compenseren de CO2 uitstoot van uw voertuig vandaag voor u! Van uw reis heen en terug, en ook van de rondrit. Dit doen we om de effecten van dit evenement op het milieu zo klein mogelijk te houden zodat we hier nog jaren mee door kunnen gaan. Hoe doen we dat? We maken een (zeer ruime) berekening van het aantal gereden kilometers aan de hand van de herkomst van uw voertuig en tellen daar de kilometers van de rondrit bij op. Ook als u niet meerijdt.

Voor de categorie van CO2 uitstoot kiezen wij voor álle voertuigen (Brommers, Motoren, Auto's en Tractoren) de meest belastende categorie, én de meest belastende brandstofsoort, zodat we zeker niet te weinig compenseren. We durven eigenlijk wel te zeggen dat we meer CO2 gaan compenseren dan er deze dag door de voertuigen bij dit evenement gegenereerd zal worden.

De compensatie wordt gedaan door Treesforall.nl, een organisatie die voor onze uitstoot in Nederland bomen plant om die uitstoot te compenseren. De ondernemersvereniging Diever betaalt voor de bomen en het planten, het kost u niets. Treesforall plantte in 2021 1.000.000 bomen op verschillende locaties in Nederland maar ook in het buitenland.

Related Articles

Terugblik 2024

Free Joomla templates by Ltheme