Oldtimerdag Diever

Elke tweede zaterdag van juli

Nieuws

Oldtimerdag 2022

Bezoekers
De Oldtimerdag Diever is een sfeervol evenement waar klassieker- en oldtimervoertuigen centraal staan. Ze zijn allemaal te bewonderen rond de brink en meestal is de eigenaar aanwezig die u maar wat graag het een en ander verteld over zijn / haar hobby.
Tevens is er deze dag een fair met diverse kraampjes.
U bent welkom vanaf 10:00.

Deelnemers
Deelnemers vanaf 8:30 opstellen op aanwijzing van de organisatie. Graag eerst uw voertuig neerzetten en dan even melden bij de inschrijving. Deze is bij restaurant Brinkzicht.
Als u hebt ingeschreven via de website, neem dan de inschrijving (op papier of op uw telefoon) mee, dat zorgt voor een vlotte afwikkeling.
Voor alle deelnemers is er bij de inschrijving koffie met een plak krentewegge. Dit wordt u aangeboden door restaurant-café Brinkzicht en bakkerij van Vilsteren samen met de Ondernemersvereniging Diever.
Voor elke inschrijving is er een aandenken (vaantje) beschikbaar, deze krijgt u bij de inschrijving.
Deelname aan deze dag is voor eigen risico. U dient zelf te zorgen voor de wettelijk verplichte WAM verzekering. Er is dit jaar geen mogelijkheid gebruik te maken van de evenementenregeling van de belastingdienst.

Route / parkeren
Bezoekers kunnen parkeren op “Parkeerplaats Eendenvijver” tegenover het Tourist InfoPunt en achter de gereformeerde kerk.
Deelnemers, jullie moeten vanaf de Hoofdstraat afslaan de Peperstraat in, hier staat een verkeersregelaar die u de goede kant op stuurt. Vanaf hier wordt u begeleid naar uw plaats.

Rondritten
Er zijn drie rondritten, verdeeld over de dag:
11:00 rondrit trekkers
12:30 rondrit brommers
13:45 rondrit auto’s en motoren

Noodnummer
Als er iets gebeurt waar u hulp bij nodig heeft, dan kunt u bellen met restaurant-café Brinkzicht, tel. 0521-851268. Bij ernstige zaken waarbij elke seconde telt, dan belt u natuurlijk 112.
Rond de brink is EHBO aanwezig .

En natuurlijk het belangrijkste voor deze dag:

Wij wensen u een fijne dag in ons mooie Diever!

Goed nieuws

OTDD sfeer3Eindelijk hebben we goed nieuws!

Na 2 jaar geen Oldtimerdag Diever gaat ie nu door!

Zet in je agenda, of beter nog, schrijf je in voor zaterdag 9 juli 2022. Inschrijven kan via deze link.

 

 

 

Houd de site en onze Facebook pagina in de gaten voor meer nieuws. Er zijn in Diever een aantal zaken veranderd rond de brink, wat dit voor ons en jullie in gaat houden maken we tijdig bekend.

 

Wij zijn CO2 neutraal!

Beste Oldtimerdag deelnemer.

Wij compenseren de CO2 uitstoot van uw voertuig vandaag voor u! Van uw reis heen en terug, en ook van de rondrit. Dit doen we om de effecten van dit evenement op het milieu zo klein mogelijk te houden zodat we hier nog jaren mee door kunnen gaan. Hoe doen we dat? We maken een (zeer ruime) berekening van het aantal gereden kilometers aan de hand van de herkomst van uw voertuig en tellen daar de kilometers van de rondrit bij op. Ook als u niet meerijdt.

Voor de categorie van CO2 uitstoot kiezen wij voor álle voertuigen (Brommers, Motoren, Auto's en Tractoren) de meest belastende categorie, én de meest belastende brandstofsoort, zodat we zeker niet te weinig compenseren. We durven eigenlijk wel te zeggen dat we meer CO2 gaan compenseren dan er deze dag door de voertuigen bij dit evenement gegenereerd zal worden

De compensatie wordt gedaan door treesforall.nl, een organisatie die voor onze uitstoot in Nederland bomen plant om die uitstoot te compenseren. De ondernemersvereniging Diever betaalt voor de bomen en het planten, het kost u niets. Treesforall plantte in 2021 1.000.000 bomen op verschillende locaties in Nederland maar ook in het buitenland.